Kees de Kort:overheden moeten de banken gaan nationaliseren

Minister Wouter Bos (Financiën) sluit voor de inrichting van het financiële stelsel na de crisis niets uit, ook een genationaliseerd bankwezen niet. Dit heeft hij begin december al gezegd. Kees de Kort is duidelijker, de overheden kunnen beter nu al beginnen met het nationaliseren van de banken. Hij ziet de steunmaatregelen als geld in een diepe put gooien.

Share Button
Tagged with: , , , , ,
5 comments on “Kees de Kort:overheden moeten de banken gaan nationaliseren
  1. House says:

    Het is inderdaad geld storten in “zwart gat”
    De verliezen zijn niet in te schatten en ook niet meer te controleren.
    De banken de wereld belazert!

  2. Martin says:

    Kees is de niet de enige die er zo over denkt.

    Op zijn altijd provocerende en vermakelijke blog op de site van de Financial Times vandaag, omschreef Willem Buiter banken als wandelende lijken, zombies die maar wat rondstrompelen en nauwelijks meer doen waarvoor ze in het leven werden geroepen: krediet verstrekken.

    Hij pleitte voor algehele nationalisatie.

    Datzelfde deed Paul Krugman, geinspireerd door Buiter’s bijdrage, vandaag in de New York Times.

    Nationalisatie zou in ieder een einde maken aan veel van de onzekerheid omtrent de werkelijke schade die banken hebben geleden: balansposities worden immers angstvallig geheim gehouden. Begrijpelijk vanuit het standpunt van banken, maar funest voor de economie.

    Maar ik zou zeggen: lees Willem Buiter’s analyse.

  3. renee says:

    Kees heeft heel vaak gelijk gehad in de laatste jaren. Wellicht kan hij het werk van Wouter Bos gaan doen. Ik denk dat dat beter in voor Nederland. ING is volgens mij ook snel aan de beurt. Dit gaat Nederland vele miljarden kosten, wat krijgen wij ervoor terug als belastingbetaler niks.

  4. Jeff says:

    kees de kort for president :D, nee maar serieus, een van de weinigen die tenminste een realistische kijk op de zaak heeft. Het merendeel van de analisten en economen praten elkaar maar wat positief na, het ergste is wel voorbij, Nederlandse economie/huizenmarkt is anders, huizen te kort dus ze gaan niet dalen.. blabla echt om moe van te worden..

  5. xandr says:

    Alles liquideren is waarschijnlijk iets te veel van het goede. Tenminste, als je volgende winter eten in de winkel wilt kunnen kopen.

    De economic times heeft er een goed stuk over:

    http://jessescrossroadscafe.blogspot.com/2009/01/some-thoughts-on-debt-disaster-in-us.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*